Kapcsolat

Comments: 9 hozzászólás

Kérjük írja meg véleményét, esetleges jogvédelemmel kapcsolatos kifogását!

A szerkesztők:

Panykó János; Szemenkár Mátyás

9 hozzászólás
 1. gezapapapam szerint:

  Sziasztok!
  Egyrészt köszi a megtisztelést és a feltöltött dalt.
  Másrészt kérem, hogy a vers szerzője, Juhász Gyula mindenképpen legyen megjelölve, első helyen.
  Harmadrészt, a hangszeres kíséret 5. ütemének záróhangja G helyett A. Lehet hogy még én írtam mellé valamikor, csak jelzem.
  Minden jót!
  Nikodém Géza
  nikodem.geza@freemail.hu
  20/484-20-86
  96/447-909

 2. csaba70 szerint:

  Kedves Szerkesztők!
  Örömmel látom, hogy VÉÉÉGRE van egy olyan portál is, amely valóban kottával, azaz hangjegyekkel lekottázva közli a keresztyén énekeket, ugyanis eddig, ha beírtam a keresőbe, egy ének címét és utána azt, hogy ‘kotta’, tuti, hogy csak szöveget meg akkordot tartalmazó lapora irányított. Azért is tartom fontosnak a kottázott dalok terjesztését, mert így a dallam kevesebb eséllyel deformálódik egyik közösségtől a másikig vándorolva, minek következtében egy ifitalálkozó alkalmával két-háromféle képpen éneklik.

  Kérdésem: mit jelent a “jogvédett kotta” kifejezés, amit itt a tudnivalók között olvasok? Egy hivatalosan kiadott kottát, amelyen ott a Copyright jel, vagy azt a kottát is, amelyet én egy ilyen alapján saját kottaszerkesztő programmal létrehozok?
  üdv,
  Csaba

  • matyi szerint:

   Kedves Csaba!
   Az oldal létrehozásakor hasonló célok motiváltak bennünket is, mit amiről írtál. Tényleges kottához való hozzáférhetőség, a dalok lehetőség szerinti torzulásmentes megőrzése (szájhagyományozódás), és persze nem utolsó sorban a hangszerelések elérhetősége végett, hiszen ilyen szinte sehol sincs.

   A jogvédelemről ha bővebben olvasni szeretnél, itt megteheted:

   http://www.artisjus.hu/

   Itt rengeteg jogszabályt is elolvashatsz a témával kapcsolatban. Ez egy elég vékony mezsgye, mert a keresztény dalok zöme nincs bejelentve, nincs ISWC kódja, tehát nem áll jogvédelem alatt. Kevesen akarnak ebből a műfajból megélni, így inkább csak örülnek a dalszerzők, ha ilyen módon is terjeszthetik (ráadásul hitelesen) dalaikat. Eddig még csak köszönetet kaptunk visszajelzésül. Természetesen, ha valakinek problémát okoz, hogy kint van egy szerzeménye kottája, és azt jelzi felénk, azonnal levesszük az oldalról. Kaptunk már olyan jelzést is, hogy hibás az oldalon megjelent kotta. Az ilyen jelzéseknek is nagyon örülünk, hiszen cél, hogy a kották minél hitelesebb formában jelenhessenek meg így ezeket lehetőség szerint javítjuk. Rengeteg dal került úgy is fel, hogy hanganyagról lett leírva, az ilyen esetekben természetesen fennáll – ha csak nem a szerzőtől magától származik a hanganyag – a szájhagyományozódás esélye. Minden észrevételnek nagyon örülünk, ami segíti az oldal hitelességét megőrizni, növelni.

   Biztatunk mindenkit a feltöltésre is, hiszen az oldal akkor éri csak el a célját, ha minél színesebb, minél több ember számára használható.
   Matyi
   admin.

 3. thurnay szerint:

  A “Várom őt” kezdetű dalt, Győri Jánoséktól hallottam. Gondolom ő a szerző.
  Üdvözlettel
  Bence

 4. sandor1964 szerint:

  Tisztelt szerkesztők!
  Írtam egy dalszöveget Leonard Cohen Halleluja című dalának zenéjére.
  Ezt a szöveget szeretném megosztani az oldallal, de csak szövegem van kottám nincs. Ez így lehetséges lenne-e?
  Sándo

  • matyi szerint:

   Természetesen, örülünk az ilyen jellegű feltöltéseknek is. Az oldalon már található kétféle feldolgozás, valószínűleg úgy tudnánk ezt a megosztást közzé tenni, hogy a “Halleluja” dallapra alul, a már fent lévő szövegek mellett jelenítenénk meg. Így, ha valaki erre a szövegre, vagy szövegrészletre keres rá a keresőben, könnyedén rátalál. Küldd át, és oda bemásoljuk. Előre is köszönjük a megosztást.
   Matyi
   admin.

 5. sari szerint:

  Kedves Szerkesztők, Olvasók, Zeneírók!
  Nagy kérésem lenne felétek. Ha valakinek meg lenne Weöres Sándortól: A teljesség felé – Tíz lépcső megzenésítve és kotta formába téve, attól szeretném elkérni. Fontos lenne, hogy meg tudjam szerezni, mivel a karácsonyi pásztor játékon szeretnénk előadni az énekkarunkkal, de hangszeres kíséretet sehol sem találunk. Szükségünk lenne hegedű, fuvola és cimbalom kottára. Köszönöm annak, aki segíteni tud nekem ebben!

 6. pappkriszta szerint:

  Kedves Matyi! Az És én áldalak című dalt Szamek Nagy Andrea írta, 1999.július 15-én egy éjjeli szentségimádáson egy lelkigyakorlaton és én énekeltem cd-re, mint Bozsó Kriszta, s a lemez Ünneplek, éneklek címmel jelent meg. Andi jelenleg Spanyolországban él mint hegedűművész, a madridi szimfonikusoknál játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Welcome , today is kedd, 2022-01-25